Monday May 13, 2024

Psykiatriens Nyhedspodcast, maj 2024

Minihjerner, misbrugsbehandling og uddannelse til sygeplejerske - mens du går på arbejde - er noget af det du kan høre mere om i denne udgave af Psykiatriens Nyhedspodcast.

Bliv sygeplejerske på en ny måde

I samarbejde med UCL har psykiatrisygehuset nu sikret en ny videreuddannelsesmulighed for social- og sundhedsassistenter, som ønsker at uddanne sig til sygeplejersker.

Den nye uddannelse giver mulighed for at uddanne sig til sygeplejerske med fuld løn, fordi de studerende fastholder deres job som social- og sundhedsassistenter og dermed også tilknytningen til psykiatrien.

Sygeplejefaglig direktør Anne Mette Vind er glad for de nye muligheder, som er faldet endeligt på plads med undervisningsministeriets nylige godkendelse.

Behandling af patienter med samtidig misbrug

Vi har også nyt om indfasningen af misbrugsbehandlingen af patienter med dobbeltdiagnoser, hvor medlem af den tilknyttede styregruppe cheflæge i Esbjerg Agnete Larsen gør status og fortæller om, hvad der venter.

Forskning i levende hjerneceller fra patienter

Og så har vi besøgt Tanja Maria Scheldrick-Michels nye laboratorie på SDU. Her dyrker de hjernevæv fra stamceller fra patienter. At det kan lade sig gøre åbner helt nye muligheder i forhold til diagnostik, behandling og forebyggelse af psykiatriske sygdomme.

Og hvis du synes det lyder som fjern fremtidsmusik, så være klar til at blive overrasket, når du lytter med.

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2023 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320